5

אופים ביחד, והיום בתפריט – כרטיסי מסך

או: איך לתקן כרטיס מסך מת בעזרת אפיה בתנור

פורסם בתאריך 10th אוקטובר 2012 ע"י SoleSoul

היה לנו פעם כרטיס מסך טוב, מצויין לזמנו ועדיין מריץ משחקים חדשים, NVIDIA GeForce 8800GT. הבעיה היחידה שאולי היתה לו היא שלפעמים ב-Starcarft II וב-Battlefield היו נקודות וצבעים מוזרים במסך ובסוף ה-Windows היה קורס, אבל שום דבר חוץ מזה. למה "היה" לנו? כי יום אחד כשהדלקנו את המחשב, עוד בשלב ה-BIOS ראינו את זה:

המשך לקרוא

9

מי חשב שמסך יכול להיגמר ואיך לתקן את זה + תמונות

 
פורסם בתאריך 8th אפריל 2012 ע"י SoleSoul

– IBM שלום מדברת ענת.

– שלום, יש לי מחשב Thinkpad T61 שכבר לא באחריות. לאחרונה תצוגת המסך התחילה להיות אדומה בצד אחד וזה מתפשט לאט לכל המסך. כשהמסך נדלק, כל התצוגה אדומה, ותוך כמה דקות הכתם מצטמצם לפינת המסך התחתונה בלבד, אבל עם הזמן הפינה הזאת גדלה. קראתי באינטרנט שהסיבה לכך היא שהנורה של המסך, ה-backlight, עומדת להפסיק לעבוד ושצריך להחליף אותה, התקשרתי כדי לקבל הצעת מחיר לתיקון.

– אנחנו לא מחליפים נורה אלא את כל המסך ומכיוון שאנחנו מתחייבים על האיכות של המוצר שעובר אצלנו לתיקון אנחנו בודקים את תקינות כל החלקים שלו ולכן זה יעלה בין 1000 ל-1500 ש"ח. המחשב לא חדש ולכן לא כדאי לך לתקן אצלנו. יש מעבדות שנותנות את השירות הזה בזול יותר.

-תודה רבה, שלום.

המשך לקרוא

3

צילום אוטומטי בעזרת מעגל פשוט

 
פורסם בתאריך 18th אוגוסט 2011 ע"י vbCrLf

צילום ברגע הנכון בדיוק של מילישניות הוא דבר בלתי אפשרי. לא רק שלוקח לבן-אדם זמן רב מדי להגיב, אלא שגם למצלמה – שהיא מכנית בחלקה – לוקח עוד יותר זמן להגיב מרגע הלחיצה. למרבה המזל, אנשים יצירתיים מצאו פתרונות מעניינים לעניין 🙂 לאחר שראיתי את הסרטון של מאט ריצ'רדסון מ-Make Magazine החלטתי לנסות לבנות מערכת דומה.

המשך לקרוא

9

אלקטרוניקה ו-Arduino

 
פורסם בתאריך 24th אפריל 2011 ע"י vbCrLf

זה אולי לא כל כך קשור למחשבים אבל זה תחום מאוד מעניין 🙂 התחלתי ללמוד אלקטרוניקה ואני נהנה מכל רגע.

הרבה זמן חלמתי לקנות Arduino אחרי שראיתי את כל הדברים שאפשר לעשות איתו (פשוט חפשו Arduino ב-YouTube). סוף סוף קניתי אחד מד.א.ש אלקטרוניקה. למרות שביחס למחיר הוא קצת יקר (אפשר לקנות Micro-Controllers בכמה דולרים או אפילו פחות) העובדה שהוא מגיע בחבילה מוכנה עם תמיכה עצומה ואין ספור דוגמאות באינטרנט היה ייתרון גדול.

קניתי אותו, ובעזרת הדוגמאות שיש באתר תוך רגע בניתי מחוג שמסמן כמה הודעות יש לי ב-GMail (המחשב שולח אליו את מספר ההודעות החדשות דרך סקריפט Bash) ורמקול שמצפצף ברגע שמגיעה הודעה חדשה. או, רמקול שמנגן מנגינה שקצב הניגון תלוי ברמת האור בחדר. זה היה כל כך פשוט, לחבר את הרכיבים הדרושים לפינים של ה-Arduino, לחבר בעזרת USB, להעלות את הקוד (שכתוב ב-++C פשוט) וזה פשוט עבד. הסתכלו לדוגמה על הדוגמה להבהוב LED באתר הרשמי – http://arduino.cc/en/Tutorial/Blink.

אבל, ברגע שרציתי לעשות דברים קצת יותר מורכבים נתקעתי, לא היה לי את הידע הדרוש. לכן, עזבתי בצד את ה-Arduino (שהספקתי לשרוף את הקונטרולר שלו ולקנות אחד חדש) וחזרתי ללמוד תאוריה.

הבסיס הוא ללמוד על מתח, זרם והתנגדות (Voltage, Current ו-Resistance) והיחס בינהם בעזרת לימוד של חוק אוהם (Ohm's Law) – זה הדבר החשוב ביותר. זה כולל לדעת לחשב את המתח והזרם במעגל נתון, ללמוד על מחלקי מתח (Voltage Dividers) וכו'. השלב הבא הוא לימוד על נגדים וקבלים (Resistors ו-Capacitors) ועל הספק. לאחר מכן גם על טרנזיסטורים, Relays, ואין סוף נושאים אחרים.

לוקח זמן עד שהדברים נהיים ברורים.. פשוט תמשיכו הלאה. האסימון לאט לאט נופל 🙂 כדאי בשלב זה לקנות רב-מדד (Multimeter, אפשר להשיג אחד זול ב-60 ש"ח) שמודד מתח, זרם, התנגדות ועוד.

תוך כדי לימוד השתמשתי ב-Google ו-YouTube, לא באתר מסוים. הבנתי הכי טוב כשחיפשתי את המושג בגוגל ויוטיוב ולמדתי אותו מכמה מקורות. לא שמרתי רשימה של המקורות, אבל הנה מה שאני זוכר:

חפשו את המושג וקראו עליו מכמה מקורות ועשו ניסויים ונסו לבנות דברים.

ולסיום, ניסיון קטן שעשיתי. חתכתי אוזניות (שהיו חצי מקולקלות בכל מקרה) וחיברתי אוזניה אחת דרך מעגל שבניתי (על Breadboard – לוח לחם?). המעגל נקרא Low-Pass Filter, הוא מסנן קולות גבוהים שהם קולות בעלי תדירות גבוהה. הוא מכיל סך הכל נגד וקבל אבל היה מעניין לנגן דרכו מוזיקה ולשים לב להבדל.

אם יש מישהו שכבר למד או לומד אלקטרוניקה נשמח לשמוע על עוד אתרים מעניינים. בהצלחה!

המשך לקרוא